Mobiele app matcht voeten met het juiste schoeisel

Startup Find Me A Shoe wil het aantal online retouren van schoenen terugdringen met een virtuele passervice. De applicatie van het bedrijf meet de exacte schoenmaten van consumenten en laat direct zien welk schoeisel hen het beste past.

Het bedrijf uit India werd onlangs geselecteerd voor het Amerikaanse startupacceleratorprogramma van winkelketen Target. Retailers kunnen de app inzetten op hun webshop, maar ook in de winkel. De gepatenteerde technologie werkt als volgt: de consument maakt drie foto’s van zijn voeten vanuit verschillende hoeken. De app verzamelt vervolgens binnen tien seconden informatie over de voet.

Find Me A Shoe scant ook de collecties van merken en retailers waarmee het samenwerkt. Zowel de voeten als de schoenen worden op dertig verschillende punten geanalyseerd. Zo kan Find Me A Shoe de juiste modellen en maten aan de voeten van de consument koppelen.De voorgestelde modellen kunnen direct in de webshop van de desbetreffende retailer worden gekocht.