Koers bepalen en kleur bekennen: tweedaags strategieprogramma voor winkels


Nu het sentiment in de retail weer positief is, willen winkeliers het liefst in volle vaart vooruit. De grote vraag blijft: waar naartoe? En hoe? Het tweedaagse strategieprogramma ‘Koers bepalen en kleur bekennen’ helpt retailers bij hun strategie voor de toekomst. Tijdens de BrandNew vertelt Ad van Antwerpen er alles over.
Retail is een complexe tak van sport geworden met een enorme dynamiek. Consumenten leggen de lat hoog en blijken meedogenloos voor middelmaat. Volgens retailstrateeg Ad van Antwerpen, oprichter van ADEKWAAD, moeten winkels daarom keuzes durven maken en duidelijk zijn over de rol die ze willen spelen voor hun klanten. “Consumenten kiezen niet voor productje-prijsje winkels, maar voor winkels die inspireren en consumenten helpen bij het realiseren van hun dromen en ambities of hulp bieden bij de oplossing van hun problemen.”

Makkelijker gezegd dan gedaan, erkent Van Antwerpen. “Bij veel winkels regeert de waan van de dag en is er nauwelijks tijd om naar de strategie voor de toekomst te kijken. Toch is het van levensbelang om jouw huidige business eens goed tegen het licht te houden en de koers voor de toekomst te bepalen.”

Plan voor de toekomst
Tijdens het tweedaagse strategieprogramma ‘Koers bepalen en kleur bekennen’ biedt ADEKWAAD retailers de kans om hun plan voor de toekomst te bepalen. In die twee dagen gaan retailers in een groep van maximaal zes winkels praktisch en concreet aan de slag met de strategie van hun winkel. Zij krijgen zicht op wat er de komende jaren van winkels wordt verwacht, brengen de strategische basis van hun winkel in kaart en gaan praktisch aan de slag met een concreet stappenplan.

De kick-off van het strategieprogramma vindt plaats op 2 en 9 oktober in Utrecht. Op de website van Adekwaad vind je meer informatie over het evenement en kunnen retailers zich inschrijven.

Inloopspreekuur C.A.S.T.
Ad van Antwerpen is tijdens de BrandNew en de Buy & Bloom in de stand (standnummer 250) van the right SIZE aanwezig om vragen over het programma te beantwoorden. Tijdens zijn inloopspreekuur is er tevens de mogelijkheid om alle vragen die met de toekomst van je winkel te maken hebben aan Van Antwerpen te stellen.