Het Kopenhaagse recept voor een succesvolle lente/zomer 2018

15-08-2017 – Fashion Forecaster Jennifer Colajezzi reist de komende maanden met haar team door heel Europa om inzicht te krijgen in de huidige en aanstaande modetrends. Met hun bezoeken aan de belangrijkste modesteden en fashionbeurzen zullen zij de lezers van the right SIZE op de hoogte houden van essentiële modetrends die van invloed zijn op de dames-, heren- en kids schoenenmarkten.

Na een inspirerend bezoek aan de stad Kopenhagen en de beurzen CIFF en Revolver, introduceert Studio Jennifer Colajezzi deze week de drie ingrediënten voor een succesvolle schoenencollectie in het seizoen lente/zomer 2018.

Kleur
Kleur, kleur en nog eens kleur! Het was ongelofelijk hoeveel gekleurde schoenen we tijdens ons bezoek aan CIFF en Revolver voorbij hebben zien komen. Van lila en geel tot oranje aan toe. Voor het eerste was zwart eerder de uitzondering dan de regel.


Oog voor detail
‘Gewoon’ een witte gymp aanbieden is er niet meer bij. Het gaat om de details met de nadruk op uitvergrote details. Volledige borduring, grote strikken, brede elastieken, studs en bont(e) applicaties. It’s all in the details.


Modisch gemak
In het seizoen lente/zomer 2018 gaat het vooral om mode met gemak. Geen torenhoge hakken meer of je veters strikken. Koude voeten zijn ook passé. Schoenencollecties zullen voor meer dan 70% uit hakloze modellen bestaan. Schoenen en sandalen die je met één beweging aan kunt trekken – zelfs met je sokken nog aan.