ASICS breidt komende jaren flink uit

ASICS heeft grote toekomstplannen: het Japanse sportmerk wil de komende drie jaar meer dan honderd eigen winkels openen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het aantal brandstores zal naar verwachting stijgen van 26 naar ruim 140.

Positieve resultaten
De beslissing om meer winkels te openen komt mede door de positieve resultaten van de huidige winkels van ASICS. Zo ging de omzet in sommige winkels met achttien procent omhoog. Met name de kledingverkoop steeg hard.

Nieuw concept
Vooral ASICS-winkels die met het nieuwe winkelconcept van het merk werken profiteren van de stijgende omzet. Het nieuwe concept van ASICS biedt mensen niet alleen de kans om hun nieuwe sportschoenen en -kleding te kopen; ze kunnen er ook direct sporten. In de community room organiseren freelance sportinstructeurs hun eigen lessen.