skip to Main Content
180 Schoenenmerken Schrijven Brandbrief Aan Donald Trump

180 Schoenenmerken schrijven brandbrief aan Donald Trump

Vorige week werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse president Donald Trump pleit voor een verhoging van de handelstarieven met China. Deze verhoging kan oplopen tot 25 procent en zal een impact hebben op verschillende producten, waaronder schoenen. Als gevolg hiervan hebben 180 schoenenbedrijven een brandbrief geschreven aan Trump.

De schoenenmerken, waaronder Nike, Adidas, Dr. Martens en Clarks, geven in de brandbrief aan dat de verhoging catastrofaal is voor de consument, de bedrijven en de Amerikaanse economie in zijn geheel. De branchevereniging voor schoenenbedrijven (FDRA) schat dat de voorstellen van Trump de Amerikaanse consument 7 miljard dollar extra per jaar kosten. Schoenen vallen onder een hoog tarief, de extra 25% betekent dat er in veel gevallen 100 % belasting schoenen wordt betaald.

De suggestie om de productie te verplaatsen uit China, is te verwerpen. Zo valt te lezen: “Onze industrie is al een tijd bezig om uit China te vertrekken maar de schoenensector is een kapitaalintensieve industrie en dit soort veranderingen hebben jaren aan voorafgaande planning nodig.”

De schoenenmerken eindigen de brief met een oproep: ‘De Amerikaanse consument betaalt de rekening voor uw voorstel om tarieven van alle invoer uit China te verhogen. Het is tijd om deze handelsoorlog te beëindigen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top